Zwembad onderhoud: hoeveel chloor moet ik gebruiken?

Post thumb

Leestijd: 3-5 minuten

Wanneer je een zwembad hebt kun je heerlijk genieten van een dagje of avond zwemmen. Hierbij is het van belang om je zwemwater goed in conditie te houden. Voor de onderhoud van je zwembad is het goed om chloor te gebruiken. Maar welk soort chloor is geschikt en hoe gebruik ik chloor om mijn zwemwater goed te houden? In deze blog geven we je wat handige informatie over het gebruik van chloor in een zwembad. 

Wat je moet weten over chloor?

Chloor is een ontsmettingsmiddel dat gebruik kan worden om je zwemwater schoon en veilig te houden.Het is belangrijk om dit periodiek te doen voor behoud van een gezond zwembad. Wanneer je ervoor kiest om geen gebruik te maken van onderhoudsmiddelen dan kan dit grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van het water en de gezondheid

Hoe gebruik ik chloor?

Test regelmatig je pH-waarde van het water. Met een chloor testset kun je deze waarde goed bijhouden. Aan de hand van deze uitslag kun je bepalen hoeveel chloor je nodig hebt voor het water. Lees voor gebruik eerst goed de verpakking van de tabletten.

Bij gebruik van chloor kun je kiezen uit verschillende producten. Je hebt hierbij keuze uit verschillende tabletten. Wanneer je voor het eerst een zwembad opzet dan kun je gebruik maken van Quick tabletten (snel gebruik) om ervoor te zorgen dat je water op een snelle manier de juiste pH-waarde heeft. Wanneer je van plan bent om je water niet dagelijks schoon te maken dan kun je kiezen voor de long chloortabletten (onderhouden). 

Plaats vervolgens de tablet in een chloordispenser (chloordrijver) en laat deze een langere tijd drijven.

TIP: gebruik de chloortabletten na het zwemmen, zodat deze een langere tijd in het water kunnen trekken.

Voor welke zwembaden is chloor geschikt?

Chloor is te gebruiken in verschillende soorten zwembaden. Zo kun je de chloortabletten gebruiken in kinderzwembaden of in grote zwembaden. Of het nu gaat om een opzetzwembad of een opblaaszwembad ,de tabletten worden aangeraden om te gebruiken in elk zwembad.

Waar kan ik chloor krijgen?

Wil jij graag onderhoudsmiddelen bestellen? Dan ben jij bij Summertoys aan het goede adres. Naast deze chloorproducten zijn er ook andere accessoires voor het zwembad. Bekijk de mogelijkheden en neem een kijkje in het assortiment.

Bekijk alle onderhoudsmiddelen