Welke railspots zijn het best geschikt voor mijn woning?

Post thumb

Leestijd: 3-5 minuten 13 oktober 2022

Mocht je overwegen om nieuwe LED lampen aan te schaffen voor in huis, dan is het wellicht lastig om te bepalen welke railspots geschikt zijn voor jouw woning. In deze blog willen we jou graag verder helpen met handige informatie en tips om de beste keuze te maken, zodat jij jouw woning binnenkort sfeervol kan laten stralen!

Wat zijn railspots?

Railspots zijn LED & hangverlichting die je flexibel kunt vestigen aan een rail. Je hebt hierbij verschil in een 1 of 3 fasen railsysteem. Bij de 1 faserail zijn alle lichtbronnen samen aangestuurd en kunnen dus alleen samen aan of uitgeschakeld worden. Bij een 3 faserail is er de mogelijkheid om drie verschillende fasedraden te combineren. Deze kunnen apart bediend worden, maar moeten wel worden aangesloten aan een vijfdelige stroomkabel.

Waarom kiezen voor railspots verlichting?

Railspots hebben vele voordelen i.v.m. standaardlampen. Zo zijn deze lampen eenvoudig zelf samen te stellen via de rails. Via de beweegbare spots kun je zelf bepalen welke passende uitstraling je wilt creëren in je ruimte. Zo is er altijd voldoende verlichting in elke gewenste richting.

Daarnaast is een ander voordeel dat je meerdere lampen kunt aansluiten op de rails. Een flexibel systeem met een mogelijkheid tot uitbreiding van de aansluitpunten. 

Tot slot zijn de railspots eenvoudig te monteren. Hierdoor kun je in de toekomst eenvoudig lampen toevoegen en of aanpassen naar jouw wensen en behoeften. 

Verlichting voor keuken en woonkamer

Wanneer je voor een railspot kiest, dan is het ook belangrijk om te kijken in welke ruimte je de verlichting wilt plaatsen. Bedenkt voor jezelf welk doel de verlichting in de ruimte heeft. Heb je extra verlichting nodig voor de keuken? Bekijk dan de opties voor een lamp die voldoende licht geeft om goed te kunnen koken. Railspots kunnen bijvoorbeeld specifieke delen van de keuken extra belichten. Zo kun je de spots bijvoorbeeld naar je keukenkasten laten schijnen, zodat je makkelijker en sneller je keukenspullen kunt zoeken. De lampen kunnen ook functioneren als sfeerverlichting. Dit is vaak het geval bij woonkamerverlichting. In de woonkamer zijn railspots zeer flexibel en deze zijn makkelijk af te stemmen op iedere woninginterieur.

Materialen railspot verlichting

Naast design en functionaliteit is het ook goed om naar de materialen van railspots te kijken. De keuze qua materiaal hangt sterk af van je gekozen interieur. Bekijk bijvoorbeeld naar je interieurstijl en het gebruik van kleuren. Stem je lampen hier op af en laat deze stijl en kleuren extra accentueren.

LedLoket inspiratie voor keuken en woningverlichting

Wil jij nou graag railspot verlichting in jouw woonkamer of keuken, maar heb jij geen idee wat voor soort lamp het moet worden? Om je wat impressie te geven hebben wij hieronder wat inspiratie voor je achtergelaten.

Led railspots l-vorm zwart

LED 1-fase Railspot met GU10 fitting | Zwart

Led railspot zwart

LED 3-fase Railspot met GU10 fitting | Zwart

LED Railspot voor GU10 spot | 3-fase | Wit

LED Railspot voor GU10 spot | 3-fase | Wit