Wat kun je het beste doen tegen schimmelnagels?

Post thumb

Veel Nederlanders krijgen te maken met schimmelnagels. Dit kan voorkomen bij zowel de handen als de voeten. Ook jij kan hier wel eens mee te maken krijgen in de toekomst. Wanneer je last krijgt van schimmelnagels dan kunnen er veel vragen opspelen en dat maakt je snel ongerust. Wees gerust want in deze blog vertellen we je graag meer over schimmelnagels. Na het lezen van deze blog weet je wat schimmelnagels zijn, hoe je deze herkent, wat de oorzaken zijn en welke oplossing er is om deze dit te behandelen. 

Beschrijving van schimmelnagels 

Schimmelnagels zijn nagels die te maken hebben met een bacteriële infectie. Wanneer je te maken hebt met schimmelnagels, dan is het belangrijk om deze te laten behandelen. De infectie zal zich gaan uitbreiden, waardoor deze niet uit zichzelf kan genezen. In een later stadia kan de schimmelinfectie flink gaan uitbreiden, waardoor het raadzaam is om een huisarts te raadplegen. 

Herkennen van schimmelnagels 

Schimmelnagels zijn allereerst te herkennen aan de verkleuring van de nagels. Wanneer je te maken de schimmel dan zijn je nagels vaak geel of bruin van kleur. Ten tweede is de schimmel te herkennen aan verdikking van de huid rondom de rand- en onderhuid van de nagel. Ten slotte kun je te maken krijgen met een vieze geur.

Oorzaken van schimmelnagels 

Schimmelnagels kunnen een aantal oorzaken hebben. Zo kun je in aanraking zijn gekomen met schimmelsporen. Deze kom je vaak tegen bij bijvoorbeeld een zwembad of sauna. Daarnaast  Kan een schimmelnagel ontstaan door een vochtige huid, te strakke schoenen draagt of te vaak voeten wassen met overmatig zeepgebruik. 

De oplossing voor schimmelnagels 

Om de schimmelnagels tegen te gaan kun je ervoor kiezen om deze te laten behandelen door een kliniek die gespecialiseerd is in voetverzorging. Je hebt tegenwoordig een behandeling voor schimmelnagels waarbij er lasertechnologie gebruikt wordt om schimmel te bestrijden. Bij deze behandeling gaat de laser door de nagel en het omliggende weefsel, waardoor de schimmelgroei verstoort wordt. Na ongeveer 3 maanden zal het eerste resultaat zichtbaar zijn van de behandeling. Volledige verwijdering van de schimmel zal enkele maanden langer nodig zijn. 

Wat kost een behandeling voor schimmelnagels? 

De prijzen van een schimmelnagel behandeling worden berekend aan de hand van het aantal nagels die zijn aangetast door de schimmel en het aantal gewenste behandelingen. Hieronder een overzicht van de prijzen die horen bij de behandelingen:

1 nagel35,- 
1e behandeling voor alle nagels163,-
2e en 3e behandeling alle nagels145,-
5 nagels 98,-
Nabehandeling alle nagels104,-

Bij een schimmelnagelbehandeling kun je een deel van je kosten vergoeden door je zorgverkeraar. Bekijk het overzicht van zorgverzekeraars om te zien of u hiervoor in aanmerking komt.

Benieuwd hoe een schimmelnagel laserbehandeling wordt uitgevoerd? 

Neem een kijkje op de website van Helon of maak een afspraak voor meer informatie!

Waarom kiezen voor Helon 

  1. Meer dan 22 jaar ervaring in het behandelen van huidaandoeningen
  2. Gekwalificeerd personeel 
  3. Als enigste huidkliniek in Nedeland Qualicor gecertificeerd!