Waarom je zou moeten kiezen voor duurzame sieraden?

Post thumb

Veel mannen en vrouwen vinden het belangrijk om goed voor de dag te komen. Het kiezen van representatieve en comfortabele kleding zijn hierin belangrijk. Naast een goede outfit mogen sieraden uiteraard niet ontbreken. Sieraden zijn er in alle soorten, maten en materialen en worden gebruikt om mooi en verzorgt over te komen. Tegenwoordig speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in de samenleving. Om je eigen steentje bij te dragen zou je ervoor kunnen kiezen om je sieraden op een eerlijke en duurzame wijze aan te schaffen. Wil je weten wat duurzame sieraden precies inhouden? In deze blog lees je waar je op kunt letten bij de keuze voor duurzame sieraden? 

Wat zijn duurzame of eerlijke sieraden? 

Bij duurzame of eerlijke sieraden gaat het om de wijze hoe deze worden gemaakt. Als een sieraad op duurzame wijze is gemaakt dan wordt deze tijdens de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met mens, dier en milieu. Het milieu is zo min mogelijk belast. Daarnaast wordt er bij de productie van eerlijke sieraden rekening gehouden met verspillingen van materialen. De sieraden zijn gemaakt van materialen die ervoor moeten zorgen dat deze voor een langere periode kunnen meegaan en gerecycled kunnen worden. 

Welke materialen worden er gebruikt bij duurzame sieraden? 

Bij duurzame en eerlijke sieraden wordt gebruik gemaakt van materialen die rekening houden met verspillingen. Om een voorbeeld te geven kunnen sieraden bijvoorbeeld gemaakt zijn van gerecyclede oude telefoons. Bij deze wijze wordt oud afval op een duurzame manier hergebruikt. Het voordeel om via deze wijze sieraden te produceren is dat er vanuit mobiele telefoons eenvoudiger goud gewonnen kan worden dan uit bijvoorbeeld erts. Een win-win situatie, omdat dit allereerst zorgt voor de vermindering van elektronisch afval en je zelf een steentje kunt bijdragen aan het milieu. 

Duurzame sieraden voor diverse gelegenheden 

Duurzame sieraden kunnen gebruikt worden voor diverse gelegenheden. Ieder sieraad heeft een bepaalde waarde. Zo kan een sieraad een emotionele functie hebben wanneer deze gedragen wordt bij bijvoorbeeld een begrafenis of tijdens een feestelijke gelegenheid. Ieder sieraad heeft zijn eigen functie voor diverse gelegenheid en zorgt voor verbinding tussen mensen. 

Nowa ketting Nowa armband Nowa oorbellen

Draag zelf je eigen steentje bij aan het milieu!

Benieuwd naar leuke duurzame sieraden? Ga voor duurzaamheid en bekijk de gehele collectie sieraden bij Nowa! 

Je kunt daarnaast ook je eigen steentje bijdragen aan het milieu. Lever je oude telefoon in om deze te recyclen.