Slapen op een waterbed – Bekijk hier de voor- en nadelen!

Post thumb

Leestijd: 3-5 minuten

De laatste jaren is een waterbed steeds populairder geworden. Zo kiezen steeds meer mensen voor een waterbed voor extra slaapcomfort ter vervanging van een traditioneel bed. 

Benieuwd naar de voor- en nadelen van het slapen op een waterbed? In deze blog lees je positieve en negatieve eigenschappen van een waterbed.

Hoe ziet een waterbed eruit?

Een waterbed bestaat uit verschillende onderdelen. Zo bestaat deze voornamelijk uit één of meerdere zakken die gevuld zijn met water. De moderne waterbedden van tegenwoordig hebben een uitstraling van een boxspring en zijn voorzien van een hoofd- en voetbord. 

Waterbed online voetbalpoule

Wat zijn de voordelen van een waterbed? 

✔️Een waterbed biedt slaapcomfort voor elke lichaamsvorm 

Een waterbed kan voor ieder lichaam ondersteuning bieden op verschillende vlakken. Het voordeel is dat het gewicht van het lichaam evenwichtig wordt verdeeld. Hierdoor krijgt je lichaam gelijkmatige ondersteuning. Een groot voordeel t.o.v. een standaard matras. 

✔️Een waterbed is duurzaam

Waar je bij een normaal matras een beperkte levensduur hebt, heb je bij een watermatras een langere levensduur. Dit komt omdat deze gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar materiaal. Zo heb je bijvoorbeeld waterbedmatrassen die gemaakt zijn van vinyl. Vinyl is elastisch en ecologisch in gebruik. Hoe beter de vinyl kwaliteit, hoe langer deze zal meegaan in gebruiksjaren. 

✔️Minder kans op allergische reacties 

De kans op allergische reacties is aanzienlijk kleiner wanneer je kiest voor een watermatras.

Bij een standaard matras is de kans groter dat huisstofmijt, vocht of vuil in het matras trekt. Een watermatras is eenvoudiger te reinigen.

✔️De matras temperatuur is zelf te regelen

Het grote voordeel is dat je de temperatuur van een waterbed zelf kunt regelen. Zo kun je bij een warme dag de temperatuur van het bed verlagen en bij een koude dag iets verhogen. 

Wat zijn de nadelen van een waterbed?

Niet elektrisch verstelbaar

Een nadeel is dat een waterbed niet elektrisch verstelbaar is. Bij een boxpring is dit bijvoorbeeld wel mogelijk. Om het jezelf toch aangenamer te maken is het wel mogelijk om extra ondersteuning te krijgen door bijvoorbeeld te kijken naar een comfortabel ligkussen

Stroom- en energiekosten

Een ander nadeel zijn de bijkomende stroom- en energiekosten. Het matras bestaat grotendeels uit water en deze dient verwarmd te worden en dit kost natuurlijk energie- en stroomkosten.

 

Onderhoud 

Wanneer je een waterbed hebt zit je vast aan kosten voor onderhoud. Zo dien je het bed jaarlijks te controleren en te onderhouden. Zo moet je rekening houden met bijvoorbeeld een waterbedconditioner, reiniging en het regelmatig luchten van het matras. 

De prijs

Je betaalt voor een waterbed een hogere prijs dan voor een traditioneel bed. Dit is zeker een nadeel, maar op langere termijn verdien je deze investering zeker terug. Over het algemeen gaan deze matrassen langer mee dan een standaard matras. 

Kom en ervaar zelf een waterbed!

Benieuwd naar de mogelijkheden van een waterbed? Kom gerust langs in de showroom om verschillende waterbedden te vergelijken en te testen. Bij Dreamzzz ervaar je slaapcomfort om van te dromen. 

✅Persoonlijk advies

🚗 Goed bereikbaar

🛏️ Exclusieve bedden

✅ Persoonlijke service

Maak een afspraak