Slapen op een boxspring of ledikant voor een goede nachtrust?

Post thumb

Leestijd: 3-5 minuten

Een goede nachtrust is van groot belang voor een goede gezondheid. Een bed kan een belangrijke rol spelen voor een optimale nachtrust. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een boxspring of een ledikant. Maar wat is het verschil tussen een boxspring of een ledikant? En waar moet je op letten wanneer je een goede keuze wilt maken bij het kopen van een boxspring of ledikant. In deze blog helpen we je graag verder met wat handige informatie om je keuze voor een nieuw bed eenvoudiger te maken.

De boxspring

De boxspring is een bed voorzien van veren die zich kenmerkt door verschillende lagen. Zo is een boxspring voorzien van een onderstel, stevig matras en een topdekmatras. Het onderstel is een stevige laag met veren. Boven op het onderstel heeft de boxspring een matras met daarop een topdekmatras. De topdekmatras dient als extra ondersteuning voor je slaaphouding en ontlasting van het onderliggende matras. De boxspring heeft veel open ruimtes voor een goede temperatuur en ventilatie.

Boxsprings zijn verkrijgbaar in verschillende soorten uitvoeringen. Zo kun kiezen voor een eenpersoons boxspring, een elektrische boxspring, tweepersoons boxspring of een vlakke boxspring.

Boxspring of ledikant online voetbalpoule

Het ledikant

Het ledikant is een bedombouw zonder bodem en matras. Om deze compleet te maken zul je ook naar een geschikte lattenbodem en een matras moeten kijken. Het voordeel is dat je deze naar eigen wensen kunt samenstellen. Het ledikant is verkrijgbaar in verschillende typen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ledikant met een robuust karakter of een bed met een stoere uitstraling.

steel & stockings voetbalpoule

Het kiezen van een goede lattenbodem bij een ledikant

Voor het ledikant is het belangrijk om te kijken naar een goede lattenbodem. Dit is het fundament van het bed. Een lattenbodem zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning. Bij het kopen van een lattenbodem is het belangrijk om te letten op het formaat, matras, materiaal, hoeveelheid latten en de montage.

De voordelen van een boxspring en ledikant

Boxspring Ledikant
          Optimaal slaapcomfort          Geïntegreerd slaapsysteem

          Goede regeling van temperatuur en ventilatie

          Matras en lattenbodem naar eigen keuze          Eenvoudige in- en uitstap

          Makkelijk te reinigen

Behoefte aan een persoonlijk slaapadvies?

Ervaar zelf het slaapcomfort en kom naar de showroom voor een kop koffie! Wij helpen je graag verder door middel van een persoonlijk advies. Samen met de beddenspecialisten kijken we naar jouw wensen en behoeften om jouw optimale slaapkamer te creëren.

  •  Showroom van 600 m2
  •  Gehele collectie uitproberen
  •  Direct bestellen
  •  15 jaar specialist in slapen

Vraag een afspraak aan!