Ontdek welke keukenstijl het beste bij jouw interieur past? – Tips & keukeninspiratie

Post thumb

Het kiezen van een geschikte keuken voor je interieur kan een lastige opgave zijn. Je moet met veel punten rekening houden. Veel zien door de bomen het bos niet meer. Om je een stuk op weg te helpen bij de zoektocht naar een geschikte keukenstijl hebben we een aantal punten opgesomd die je wat keukeninspiratie geven

Type keukenstijl

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je smaak ligt qua type keuken. Als je nog niet weet welke type keuken je mooi vindt dan hebben we drie populaire keukenstijlen die we aanraden voor je interieur. Deze stijlen worden veel gebruik en deze kun je eenvoudig stijlen naar je eigen wensen en behoeften. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen uit een moderne, landelijk of industriële keukenstijl:

  • Modern 

Een moderne keuken is een keukenstijl die tegenwoordig veel gekozen wordt. Het is een populaire keukenstijl die meegaat met de laatste keukentrends. Deze stijl kenmerkt zich vaak aan het strakke ontwerp met een fijne afwerking. Bij deze keukenstijl worden bepaalde materialen en kleuren veel gebruikt. Deze komen dan ook vaak terug in verschillende keukenelementen.

Moderen keuken
  • Landelijk

Een landelijke keukenstijl is te herkennen aan de karakteristieke en natuurlijke materialen die voor een warm gevoel zorgen. Materialen die vaak voorkomen in landelijke keukens zijn steen, hout, en porselein. Deze keukens hebben veel ruimte, waar ook andere meubels geplaatst kunnen worden. Er is bijvoorbeeld genoeg ruimte voor een buffetkast of een tafel. Bij landelijke keukens kunnen mensen gezellig bijeenkomen om samen te eten en te kletsen. 

Landelijke keuken
  • Industrieel 

Industrieel kenmerkt zich door het gebruik van grove materialen zoals steen, metaal of beton. Waar een moderne keuken een strak design heeft, is deze keukenstijl wat ruwer in afwerking. In deze keuken worden vooral donkere kleuren gebruikt zoals grijs, bruin of zwart. 

Industriële keuken

Vorm van de keuken

Naast het type keuken is het ook belangrijk om te kijken naar de vorm van de keuken. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte en het type keukenstijl. Je hebt verschillende soorten vormen die geschikt zijn voor ieder type kamer. Zo zou je kunnen kiezen voor keukenbar, G-vorm, kookeiland, T-vorm of een U-vormige keuken

Kiezen van een geschikte kleur

Nu je een beter beeld hebt van een aantal populaire keukenstijlen en de vorm van een keuken is de kleur natuurlijk ook niet onbelangrijk. Naast de standaard kleuren die passen bij de verschillende stijlen van een keuken kun je er ook voor kiezen om verschillende kleuren te combineren. Zo zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van verschillende kleuren verspreid over diverse keukenelementen. Bijvoorbeeld het keukenblad een donkere kleur en de onderste gedeelte van de keuken licht. Voorbeelden van andere populaire kleurencombinaties zijn wit/blauw, bruin/antraciet en grijs/bruin

De keuze van uw kookplaat 

Afhankelijk van je keukenwensen kun je bij een keuken kiezen om te koken op een gaskookplaat of een inductiekookplaat. Bepaal welke type kookplaat de voorkeur geeft en laat deze zo goed mogelijk naar tot zijn recht komen bij jouw gekozen keukenstijl en kleur. 

Meer keukeninspiratie nodig?

Wilt u een nieuwe keuken uitzoeken en heeft meer inspiratie nodig om tot de juiste beslissing te komen?

Download dan vrijblijvend het gratis keukenboek, boordevol inspiratie!