Inspiratie & verkleedideeën voor de beste carnavalskleding in 2023!

Post thumb

Leestijd: 3-5 minuten  6 December 2022

De 11de van de 11de  is geweest en dit betekend dat het carnavalsseizoen officieel is begonnen. Bij dit grote feest mag een leuke carnavalskleding niet ontbreken. In deze blog geven we je wat inspiratie en verkleedideeën voor leuke carnavalsoutfits voor de carnaval in 2023. In welk kostuum zien we jou dit jaar verschijnen? 

🎉 Zo heerlijk als een snack

Op zoek naar iets anders dan normaal? Wellicht is een fruitpak wel iets voor jou. De groente- en fruit kostuums ga je in ieder geval rijp naar de carnaval, zodat iedereen je wel kan opsmikkelen. Ga als puntzak friet, ei, wortel of bijvoorbeeld als ananas

🎉 Verkleed als een dier

Tijdens de carnaval kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dierenpak. Niet veel kiezen voor deze optie, omdat niet iedereen in zo’n outfit durft te lopen. Wanneer je voor deze optie kiest dan weet je ieder geval zeker dat je iets origineels en opvallends draagt. Zo zou je kunnen kiezen voor een aap, kip, beer, hond, konijn, paashaas, tijger of dino. Welk dier past het beste bij jou?

🎉 Filmpersonage of superheld 

Tegenwoordig is het ook populair om je te verkleden als een filmpersonage of superheld. Wanneer je voor deze kleding kiest is het belangrijk om herkenbare filmpersonage te kiezen. Mensen houden van herkenbaarheid en zullen je personage snel herkennen en opvallen. Voorbeelden van goede filmkleding zijn Squid game, Superman, Peaky Blinders of La casa de papel.

🎉 Back to the 70’s, 80’s and 90’s 

Wanneer je een echte fan bent van kledij van vroeger met foute printjes, dan is een carnavalskostuum uit de 70’s , 80’s of 90’s echt wat voor jou! In deze tijd was de kleding te kenmerken aan de lange, wijde en strakke kleding in retro stijl. In deze kledij ben je in ieder geval kleurrijk aanwezig!

🎉 Romeinse tijd 

Ga jij liever voor een stoere outfit en treed jij liever in stijl de vechtarena? Met een kostuum uit de Romeinse tijd zijn alle ogen op jou gericht en gaan alle duimen omhoog tijdens de strijd.

🎉 Kies een beroep

Als je voor een oud en vertrouwde carnavalskostuum wilt gaan dan kun je kiezen om een beroep te kiezen als thema. Politieagent of een militair zijn hierin populaire kostuums om te dragen. Bij ieder carnavalsfeest zie je wel mensen in één van deze outfits. Zorg jij liever voor handhaving of start jij liever een carnavals oorlog?

🎉 Back to basic: klassieke outfit

Wanneer je dicht bij de basis wilt blijven dan kun je ook kiezen om jezelf op traditionele wijze te kleden als boer of boerin in boerenkiel. Daarnaast zou je middels make-up en/of schmink je eigen stijl kunnen creëren die voor jouw de voorkeur heeft. Om je outfit helemaal af te maken zou je diverse carnavalsaccessoires kunnen gebruiken om je kleding helemaal af te maken. 

Kleding bekijken en passen?

Voor een overzicht kun je de website bekijken met een ruim assortiment aan carnavalskleding en accessoires. Toch graag de kleding bekijken en passen? Kom gerust langs in de winkel!