Inspiratie en advies voor het inrichten van jouw interieur

Post thumb

Het inrichten van je woning kan een lastige klus zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende stijlen die je kunt toepassen in je woning. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken welke meubelen passen bij de gekozen stijl. In deze blog willen we je graag helpen bij de inrichting van jouw interieur aan de hand van een aantal handige interieurtips. 

Bekijk voorbeelden van woningstijlen 

Wanneer je niet goed weet welke woonstijl goed bij je past  kun je eens gaan kijken naar mogelijke woonstijlen. Bekijk bijvoorbeeld verschillende interieurbladen, magazines of tv-programma’s over woninginterieur. Hier krijg je vaak handige tips over verschillende stijlen van professionele interieurstylisten. Mocht je niet vaak tv kijken dan kun je online ook veel informatie vinden over het inrichten van je woning. Voorbeelden van bekende interieurstijlen die veel gebruikt worden zijn industrieel, Scandinavisch of landelijk

Maak een schets van je woningindeling 

Wanneer je een geschikte woningstijl hebt gevonden dan kun je bepalen waar je deze stijl wilt laten terugkomen in je huis. Je kunt dan denken aan ruimtes zoals de woonkamer, keuken/eetkamer, badkamer, slaapkamer of kantoor. Bepaald daarom welke kamer je wilt gebruiken en maak een schets van de beschikbare ruimte. Dit is handig om te weten om later te kunnen bepalen welke eventuele meubelen en interieur voorwerpen in deze ruimte passen. 

Hay

Stem je woningstijl af met je favoriete kleuren 

Naast de woningstijl is de kleur uiteraard ook belangrijk. Afhankelijk van je gewenste huisstijl komen bepaalde kleuren vaak terug in je interieur. Zo komen sfeer kleuren zoals beige, crème, taupe, en grijs bijvoorbeeld veel terug in een landelijk interieur. Bij een Scandinavisch interieur worden vooral neutrale kleuren gebruikt zoals wit, licht grijs gecombineerd met diverse houtsoorten. De industriële woningstijl gebruikt daarentegen donkere kleuren zoals zwart, grijs en bruin. Dit zijn kleuren die voorkomen in industriële voorwerpen. Het is aan te raden om ook witte kleurtinten in de industriële woningstijl te gebruiken, omdat voornamelijk veel donkere kleuren in deze stijl worden toegepast. De combinatie tussen de kleuren zwart en wit geven een betere balans in in de inrichting.

Kiezen van geschikte meubelen 

Kies niet alleen meubelen die je mooi vindt, maar ook vooral meubelen die u echt nodig heeft. Afhankelijk van het type ruimte en woningstijl kun je deze inrichten met diverse meubelen zoals stoelen, banken, tafels, planken, poufs, bedden of bankjes. Voor iedere ruimte zijn verschillende mogelijkheden. Het is voornamelijk belangrijk dat je je kamer inricht volgens jouw smaak en behoeftes. 

HAY kan je helpen met jouw woninginterieur!

Hay heeft een uitgebreid assortiment aan design meubelen, accessoires en verlichting. Benieuwd hoe andere hun woning hebben ingericht via HAY. Bekijk hier inspiratie voor uw woning.

Vragen of advies nodig voor uw woninginrichting? Neem contact op of kom langs in onze winkel!