De voordelen van het planten van coniferen in uw tuin

Post thumb

Wanneer u erg van tuinieren houdt en plekken over heeft in uw tuin dan kunt u deze opvullen met verschillende soorten planten. Het liefst heeft u dan een plantensoort die goed past in uw tuin, weinig onderhoud nodig heeft en ook nog eens goed de winter kan doorstaan. Wie wil nou niet zo’n plant in de tuin? De naaldboom, oftewel de conifeer is wellicht een goede oplossing. Deze plant heeft vele voordelen! Benieuwd welke voordelen een conifeer voor u kunnen bieden? Lees alles hierover in deze blog over het planten van coniferen in uw tuin!

Wat zijn coniferen? 

De conifeer is een plantensoort die geen bladeren heeft, maar voorzien is van naalden. Deze naalden hebben een schubvormige structuur. Coniferen zijn uitermate geschikt als haagplant en kunnen uw tuin op verschillende wijze groen doen kleuren. Coniferen kunnen geplaatst worden in kleine en grote tuinen en kunnen groeien op verschillende grondsoorten. Deze plantensoort geeft uw tuin privacy, is het gehele jaar groen en verkrijgbaar in verschillende soorten

Soorten Naaldbomen

Coniferen kunnen erg van elkaar verschillen. Iedere conifeer is anders en u dient daarom goed te kijken naar de plaats waar u de plant plaatst, de groeisnelheid en de nodige onderhoud. Hieronder enkele conifeersoorten die u zou kunnen kiezen voor uw tuin:

De Thuja kan in jaar flink groeien met 20 tot 40 cm. Deze plantensoort geeft de voorkeur aan een licht vochtige bodem en kan goed groeien in de zon en in halfschaduw. Onderhouden van deze plant is eenvoudig. U dient deze minimaal 2x per jaar te snoeien en te bemesten. Nadeel van deze plant is dat deze niet tegen langdurige natte bodems kan. 

Conifeer

Taxussen bieden een luxe achtergrond voor uw tuin en hebben geen onderhoud nodig. Het voordeel van deze plant is dat deze extreem lang mee kan en kan groeien in elke gewenste vorm. Nadelen van deze plant is dat deze gevoelig zijn voor langdurige natte bodem en de jaarlijkse groei erg langzaam is. 

Conifeer

De cipressen zijn planten die snel kunnen groeien. Ze zijn relatief smal en vergen weinig tot geen onderhoud. Deze dient u 1 tot 2 keer per jaar te snoeien. Voordeel van deze plant is dat deze ziektetolerante is voor verschillende plantenziekten.

conifeer

Planten en het verzorgen van coniferen 

Naaldbomen zijn eenvoudig te planten en te verzorgen. U moet allereerst de conifeer planten op een gewenste plek. Afhankelijk van de soort conifeer moet je rekening houden waar je de plant neerzet. Zoals hierboven beschreven hangt de verzorging af van het type plant. Zo heeft de Thuja en Cipres eens per jaar onderhoud nodig en kan de Taxus zonder onderhoud in uw tuin blijven staan. 

De voordelen- en nadelen

Nu u een beter beeld heeft gekregen van de conifeer hebben wij voor u een overzicht gemaakt met de voor- en nadelen van de conifeer in het algemeen. 

VoordelenNadelen
  • Groeimogelijkheid op verschillende grondsoorten 
  • Winterbestendig
  • Het gehele jaar groen van kleur
  • Eenvoudig te onderhouden 
  • Langdurige natte bodem is slecht voor een conifeer
  • Afhankelijk van het type conifeer is extreem snoeien niet goed

Coniferen en naaldbomen kopen?

Wilt u graag een conifeer aanschaffen die regelrecht vanaf een boomkwekerij komt? Gardline biedt diverse soorten coniferen aan tegen gunstige prijzen. 

  • Kwaliteitsplanten 
  • Snelle levering
  • Voordelige prijzen 
  • Verzorgingstips voor uw coniferen 

Bekijk de gehele collectie planten