Alles wat je moet weten over transport en vervoer

Post thumb

Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van transport om verschillende goederen naar een gewenste bestemming te vervoeren. Transport is een belangrijk onderdeel binnen de logistiek. Waar je vroeger je goederen alleen via wegvervoer kon verplaatsen, zijn er tegenwoordig ook andere transport- en vervoermiddelen bijgekomen. Benieuwd naar de mogelijkheden in transport? We hebben in deze blog wat handige informatie over transport en vervoer voor je beschreven.

Soorten transport

Er zijn verschillende soorten manieren om je transport te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om je goederen te vervoeren via:

Wegtransport

Vervoer via het wegennetwerk met een vrachtwagen. Veel landen zijn uitstekend te bereiken via de weg. De goederen worden op een pallet geladen en/of een gehele containerlading wordt verplaatst wanneer er sprake is van een (vervolg)transport met andere transportmiddelen. Het voordeel van transport op de weg is dat deze optie het goedkoopste is i.v.m. andere transportmogelijkheden. Daarnaast is dit ook de snelste optie.

Spoortransport

Transport en vervoer per spoort in een containers en/of conventionele spoorwagon. Minder flexibel dan wegvervoer, maar blijft een populaire keuze van bedrijven qua transport. Let er wel op dat spoortransport gecombineerd wordt met een ander vervoermiddel. Dit goederen moeten eerst vervoerd worden naar de trein. Bij deze combinatie wordt gebruik gemaakt van containers, opleggers of laadbakken waar de goederen in worden vervoerd.

Zeetransport

Betreft het vervoeren van goederen via containers over zee.De voordelen van het vervoeren via zee is dat je veel vracht kan vervoeren en dat dit één van de goedkoopste manieren is om je vracht te vervoeren.

Luchttransport

Bij dit transportvervoer worden de goederen per vliegtuig getransporteerd. Deze optie is handig als je op zoek bent naar een snelle manier om goederen te vervoeren. Het enige nadeel hieraan is dat er bij deze vervoering rekening moet worden gehouden met de regelgeving voor het veilig vervoeren van goederen. Daarnaast is de vervoering via de lucht het duurste i.v.m. de andere vervoeropties. Net als de spoortransport is bij dit transport ook gecombineerd vervoer nodig. De goederen moeten eerst naar het vliegtuig worden vervoerd om vervolgens van het vliegtuig naar plaats van bestemming.  

Bestemmingen voor transport

Voor de transport is het mogelijk om je goederen wereldwijd te laten vervoeren. Voor iedere bestemming is een geschikte transportmogelijkheid. Zo is de mogelijkheid om je goederen te vervoeren naar:

–          Centraal-Europa

–          Oost-Europa

–          Scandinavië

–          Noord-Amerika

–          Zuid-Amerika

–          Midden-Amerika

–          Verre Oosten

–          Midden-Oosten

–          Australië en Oceanië

–          Afrika

Belangrijk om tijdens het vervoer rekening te houden met de volgende punten:

  • Vervoertijd is afhankelijk van de gekozen bestemming
  •  Communicatie met de handelspartner
  •  Regelgeving van een land

De kosten voor transport

De kosten van een transport zijn afhankelijk van verschillende factoren. De prijs kan bijvoorbeeld bepaald worden aan de hand van de bestemming, soort transport en de hoeveelheid goederen die je wilt laten vervoeren. Om een duidelijke prijsindicatie te krijgen dient een offerte worden verstuurd met de bestemming, laad- en afleveradres en aanvullende informatie. 

Transport voor jouw goederen

Rugo Logistics biedt professionele en internationaal transport aan.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op              vraag een offerte aan