Alles wat je moet weten bij de aanschaf van een elektrische convector kachel

Post thumb

Leestijd: 3-5 minuten 29 september 2022

Het najaar en de kerstdagen zijn in zicht en dan is een bijverwarming een warme optie om je huis in de koude dagen te verwarmen of voor extra sfeer. Je kunt dan denken aan een mobiele kachel als oplossing. Deze zijn eenvoudig te verplaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten met ieder haar eigen functionaliteiten. Benieuwd waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische kachel? Je leest hier alles over in deze blog. Veel leesplezier!

De werking van een elektrische convector kachel? 

Een elektrische kachel werkt volgens een verwarmingselement. Dit element zorgt ervoor dat elektrische stroom wordt omgezet in warmte in de vorm van weerstand. Met deze warmte kan eenvoudig een ruimte plaatselijk of extra verwarmd worden. Een elektrische kachel is eenvoudig te verplaatsen of op te hangen aan een muur. Je hebt hierbij zelf de keuze via de handige vloersteunen of wandmontage. De convector kachels zijn te bedienen met een LED display of een optie om op afstand te bedienen. 

Waarom kiezen voor een elektrische kachel

Wanneer je kiest voor een elektrische kachel dan ervaar je een aantal leuke voordelen. Deze voordelen zijn hieronder overzichtelijk op een rijtje gezet: 

  • Bediening op afstand
  • Glazen paneel en LED display
  • Tot 24m2 aan ruimte verwarmen 
  • Geruisloos gebruik
  • Verstelbare thermostaat tussen de 5-50 0C
  • Spatbestendig IP24
  • Antivries functie
  • Kindervriendelijk met kinderslot
  • Dimfunctie
  • Automatisch slot

Daarnaast kies je heel bewust voor een duurzaam alternatief als je kijkt naar de huidige energieprijzen.

Soorten elektrische verwarming kachels 

Bij de keuze voor een elektrische kachel is het belangrijk om te letten op een aantal zaken. Zo zijn er kachels verkrijgbaar in verschillende grootten, vermogen, design en kleuren. Heb je behoefte aan het verwarmen van een kleine ruimte? Dan is een klein model met 1000w om 12m aan ruimte te verwarmen ideaal. Grotere ruimtes verwarmen? Denk dan eens aan een kachel met 2000w voor het verwarmen van 24m2. Naast vermogen zijn er ook verschillen in design. Zo heb je luxe modellen met een glazen paneel of een robuuster design in de kleuren wit, grijs of zwart.  

Welke functionaliteiten heeft een elektrische kachel

Een elektrische kachel heeft niet alleen mooie uitstraling, maar is ook nog eens voorzien van vele gemakken. De kachel is volledig te bedienen met een smartphone of tablet via een app. Via deze app kun je op je gemak op afstand de kachel aan- en uitzetten. Dat is nog eens fijn thuiskomen! Je kunt er ook voor kiezen om vooraf een volledig dag- of weekschema in te stellen. Zo hoef je nergens meer over na te denken. Zo kun jij eenvoudig je temperaturen op de gewenste week, dag en tijdstip plannen. Op deze manier kun je eenvoudig wisselen tussen verschillende standen en verspil je geen onnodige energiekosten. Een win-winsituatie. 

Extra advies nodig of wil jij graag zelf een elektrische kachel in huis? Wij staan graag voor je klaar om je verder te helpen!

Neem contact op          Bekijk het gehele aanbod aan kachels