5 goede redenen waarom een zit-sta bureau echt iets voor jou is!

Post thumb

Leestijd: 3-5 minuten 7 oktober 2022

Ben jij aan het kijken voor een alternatief voor je huidige bureau en zit jij erover na te denken om een zit-sta bureau aan te schaffen? In deze blog beschrijven we een aantal goede redenen waarom jij zou moeten overgaan tot een zit-sta bureau. Veel leesplezier!

1. Verbetering van de gezondheid

Allereerst is een zit-sta bureau een goed alternatief voor een standaard werkbureau. Waarbij je bij een standaard bureau alleen kunt zitten, heb je met een zit-sta bureau afwisseling tussen zittend en staand werken. Door deze afwisseling hoeft je lichaam niet de gehele dag te zitten. Langdurig in een langere periode zitten verhoogt het risico op gezondheidsklachten. Zo kun je door lang achter elkaar te zitten last krijgen van bijvoorbeeld rugpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid of pijnlijke benen. Een goede balans tussen zitten, staan en bewegen tijdens de dag is erg belangrijk.  Een zit-sta bureau kan hier dus goed aan bijdragen!

2. Ergonomisch werken met een zit-sta bureau 

Naast de gezondheid draagt een zit-sta bureau ook positief bij aan het ergonomisch werken. Je bevordert naast je werkplek ook de werkomgeving, waardoor er gezonder gewerkt kan worden. Hierdoor voorkom je overbelasting van je spieren. Een zit-sta bureau kan op een ergonomische wijze eenvoudig handmatig of elektrisch versteld worden. Je kunt hierbij zelf de hoogte bepalen. 

3. Voorkomen is beter dan genezen

Door goed aandacht te besteden aan je zithouding tijdens het werken kun je klachten in de toekomst voorkomen. Het helpt je om de statische houding tijdens de dag te onderbreken. Door de afwisseling tussen zitten en staan wordt de doorbloeding in je lichaam gestimuleerd, zodat eventuele kansen op klachten worden voorkomen. Het is als een bewuste investering in je gezondheid.

4. Verhoging van de productiviteit

Door de afwisseling in je zithouding zorg je ervoor dat je lichaam meer energie gedurende de dag. Het zorgt voor een betere lichamelijke gezondheid. Een zit-sta bureau helpt je beter te concentreren, vermindert lichamelijke klanten en helpt je om voldoende te bewegen en te strekken tijdens je dagelijkse bezigheden. 

5. Een zit-sta bureau voor verschillende doeleinden 

Een zit-sta bureau is geschikt voor verschillende soorten doeleinden. Zo is het bureau uitstekend te gebruiken voor bijvoorbeeld werken, gamen of studeren. 

6. Waar kan ik een goed zit-sta bureau kopen?

Zoals je hebt gelezen heeft het nemen van een zit-sta bureau vele voordelen op het gebied van gezondheid en productiviteit. Nu je helemaal op de hoogte bent wil je wellicht ook een zit-sta bureau aanschaffen. Kantoormeubelen.pro heeft een ruim aanbod aan professionele en goedkope zit-sta bureaus. 

 Waarom kiezen voor Kantoormeubelen.pro

  • Gratis montage
  • 2 jaar garantie
  • 20 jaar expertise in kantoormeubilair 
  • Gratis verzending V.A. €500,-

Bekijk het aanbod aan zit sta bureau’s